De handel in cryptocurrency staat momenteel nog in de kinderschoenen en markten zijn over de hele wereld verspreidt. Hierdoor kunnen er soms aanzienlijke prijsverschillen zijn tussen verschillende exchanges. Met crypto arbitrage trading kun je profiteren van deze prijsverschillen door een cryptocurrency te kopen op een exchange waar de prijs laag is en deze vervolgens direct te verkopen op een andere exchange waar de prijs hoger is.

 

Wat is crypto arbitrage?

Arbitrage is dus het gelijktijdig kopen en verkopen van activa op verschillende markten om te profiteren van het prijsverschil tussen die markten. Als voorbeeld, je zoekt dus naar een specifieke munt die goedkoper is op Exchange A en dan op Exchange B. Je koopt de munt dus op Exchange A en verkoopt deze voor een hogere prijs op Exchange B om het prijsverschil als winst te innen.

Dit concept bestaat al jaren en werd voorheen veel uitgeoefend op de aandelen- obligatie- en valutamarkten. Echter, door de ontwikkeling van kwantitatieve systemen die ontwikkeld zijn om prijsverschillen op te spoten en transacties op verschillende markten uit te voeren, is arbitrage trading op zulke activa vrijwel onmogelijk geworden.|

 

De voordelen van arbitrage

Er zijn verschillende redenen waarom je crypto arbitrage trading zou moeten overwegen.

Zo kun je op een snelle manier (mogelijk) winst maken. Het is namelijk zo dat je voor een arbitragedeal je maar slechts 2 transacties hoeft uit te voeren. Dit biedt het potentieel om veel sneller winst te realiseren dan wanneer je de traditionele benadering kiest om cryptocurrency te kopen en vast te houden voordat je deze op een later moment verkoopt.

Daarnaast is er op het moment een enorm aanbod aan exchanges. Zo zijn er meer dan 300 exchanges waarop jij cryptocurrencies kunt kopen of verkopen. Met zoveel beschikbaar exchanges is er veel potentieel voor prijsverschillen.

 

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: