Een crypto bubble wordt gevormd als Crypto’s hoger worden geprijsd dan hun waarde. Denk aan de bull-market van 2021-2022. Toen de waarde van Bitcoin van $6.000 naar $64.000 steeg. De waarde van de Bitcoin was uiteindelijk te hoog geprijsd dan zijn waarde en daalde daarom naar de $20.000.

Ook wel:

Een crypto bubble ook wel crypto bubbel genoemd is eigenlijk hetzelfde als overwaarde. Bijvoorbeeld: Als een bepaalde crypto maar € 10 waard is en voor € 15 verkocht wordt, dan zit de munt in een een crypto bubble. De prijs van een bepaalde munt zijn dan in het algemeen veel hoger dan hun daadwerkelijke waarde.

Hoe herken je een bubble?

Goede investeerders kunnen kijken naar meerdere aspecten die een cryptomunt in korte tijd veel heeft laten groeien. Bijvoorbeeld plots overvloedig media-aandacht of een tweet van Elon Musk. Zo kun je kijken naar grafieken van het verleden en deze vergelijken met waar de munt nu zit. Is dit hoger dan verwacht? Dan is het mogelijk dat de crypto valuta in een bubble zit.

Kijk goed naar hoe snel de waarde van de crypto gegroeid is. Kijk naar de media aandacht, aandacht op de werkvloer en grafieken van vorige bubbles. Door naar meerdere aspecten te kijken kun je erachter komen of de crypto in een bubble zit.

Het is niet precies vast te stellen welk moment de crypto in een bubble zit. Crypto munten fluctueren namelijk dagelijks, elk minuut. Het is daarom aan jou om vast te stellen of de crypto daadwerkelijk in een bubble zit.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: