AML staat voor Anti-Money Laundering Techniques. Deze technieken worden toegepast om ervoor te zorgen dat mensen illegaal verkregen valuta niet omzetten naar andere valuta. Deze soorten mechanismes worden voornamelijk gebruikt bij Bitcoin exchanges en ICO’s. Dit door middel van het KYC-principe. Hierdoor moeten gebruikers zichzelf vooraf verifiëren om mee te doen aan een exchange.

Ook wel:

AML staat voor anti-witwassen techniek in het Nederlands. Dit valt onder Europese anti – witwasregelgeving. In Nederland geldt de regelgeving Wwft. Deze wet staat voor ‘wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Wat zijn de AML regels om te handelen in cryptocurrency

Omdat witwassen nog veel voorkomt in de wereld is er een partij die hier regels en wetten voor opstelt en deze controleert. Dit wordt gedaan door de Financial Action Task Force. Afgekort de FATF. in 2014 hebben zij regels opgezet voor het handelen met cryptocurrencies in strijd met het witwassen. De regelgevende partijen van crypto hebben bijna alle regels overgenomen in hun algemene voorwaarden. Zij moeten regelmatig verdachte activiteiten controleren om verdachte activiteiten te kunnen dwarsbomen om zo witwassen tegen te kunnen gaan.

Witgewassen crypto in 2022

Chainalysis heeft een rapport aangeleverd in 2022 over het aantal witgewassen geld binnen de cryptowereld in 2021. Er is in 2021 voor 8,6 miljard euro witgewassen. Dit bedraagt een stijging van 30% ten opzichte van het jaar 2020. Het meeste geld komt opvallend gezien bij veel kleine bedrijven terecht. Deze zouden gebouwd moeten zijn om expliciet geld wit te wassen via crypto.

AML is een techniek waarbij illegaal verkregen valuta niet omgezet kan worden naar een andere valuta.

Hiervoor is een partij gekozen. Dit doet Financial Action Task Force.

In 2021 is er voor een bedrag van 8,6 miljard euro witgewassen.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: