Een bag holder direct naar het Nederlands vertaald, is een tassen houder. Dit verwijst symbolisch naar een verkoopman die een zak met voorraad vasthoudt die waardeloos aan het worden is. Een bag holder is een persoon dat zijn aandelen vast houd terwijl deze aan het dalen zijn in waarde. Een bag holder is dus iemand die in waarde dalende aandelen vast houd.

Hoe word je een Bag holder?

Een bag holder wil je eigenlijk helemaal niet worden maar dit gebeurt soms wel. Het kan zijn dat je een Bag holder wordt doordat je de aandelen die je bezit bent vergeten. Na het moment dat je het aandeel bent vergeten is deze in waarde gaan dalen. Om te voorkomen dat je dit ooit wordt kan je het beste een reminder plaatsen dat je altijd tijdig naar al je aandelen kijkt.

Je bent bag holder, en nu?

Wanneer het is gebeurd dat je bewust of onbewust een bag holder bent geworden is het belangrijk om te kijken hoe je dit kan oplossen. Je kan er voor kiezen om de aandelen met het verlies te verkopen voordat deze nog minder waard worden. De ander optie is om de aandelen te behouden en wachten tot het moment dat de waarde weer gaat stijgen.

Waarom dalende aandelen behouden?

Er zijn verschillende redenen dat beleggers dalende aandelen vasthouden. Wanneer hij de aandelen verkoopt zal hij altijd verlies draaien in deze positie. De hoop is dan op een betere tijd waarin de aandelen weer in waarde zullen stijgen. Een andere reden dat bag holders ontstaan is dat een investeerder zijn slechte investering niet wil erkennen en hierom de dalende aandelen vasthoudt om geen verlies te draaien.

Wanneer is een bag holder slim?

Wanneer de aandelen die je bezit de neiging hebben om te fluctueren dan is de kans groot dat ze weer terug klimmen naar een hogere waarde. Wanneer je weet dat jouw aandelen fluctueren is een bag holder niet zo erg. Maar wanneer dit een keer niet zo is zal de waarde van het aandeel verloren zijn.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: