Wat is Ethereum?

Ethereum is een decentraal platform, net zoals Bitcoin en maakt gebruik van de blockchain technologie. Toch verschillen de cryptomunten erg van elkaar. Waar het bij Bitcoin draait om het overdragen van waarde via de blockchain, draait het bij Ethereum om een basislaag. Een nieuw netwerk vergelijkbaar met het internet. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om gedecentraliseerde applicaties en smart contracts te ontwikkelen. Deze applicaties zijn niet te censureren. Daarnaast is het pricacy vriendelijker en veiliger ten opzichte van de traditionele applicaties.

Wat is Ether?

Ethereum is, zoals hierboven besproken, een netwerk. Om de waarde te vertegenwoordigen heeft het netwerk van Ethereum een token, namelijk ether. De token is een essentieel onderdeel van het netwerk. Het moet mogelijk zijn om elkaar via het netwerk te betalen. Ook moeten de miners een beloning krijgen voor het werk dat ze leveren.

Hoe werkt Ethereum?

Ethereum is open source. Dit betekent dat de broncode voor iedereen beschikbaar is. Iedereen kan en mag meedoen met het platform. Zoals ook bij Bitcoin het geval is controleren alle nodes de transactiegeschiedenis. Momenteel maakt Ethereum gebruik van ‘’Proof of work’’, maar in de nabije toekomst zal het platform overstappen naar ‘’Proof of stake’’, zodat het netwerk minder energie kost.

Het probleem van Ethereum

Ethereum kan tussen de 10 en 15 transacties per seconde verwerken. Dankzij de huidige infrastructuur is het niet mogelijk om het aantal transacties per seconde te verhogen. Voor miners is dat prettig, want als er meer transacties verwerkt moeten worden, zullen de miningopbrengsten hoger zijn. Echter is dit een negatief gevolg voor de Ethereum gebruikers die hoge transactiekosten moeten betalen om zodoende een transactie op een korte termijn te voldoen.

Ethereum is een decentraal platform, net zoals Bitcoin en maakt gebruik van de blockchain technologie. Waar het bij Bitcoin draait om het overdragen van waarde via de blockchain, draait het bij Ethereum om een basislaag. Een nieuw netwerk vergelijkbaar met het internet.

Om de waarde te vertegenwoordigen heeft het netwerk van Ethereum een token, namelijk ether.

Ethereum is open source. Dit betekent dat de broncode voor iedereen beschikbaar is. Iedereen kan en mag meedoen met het platform. Momenteel maakt Ethereum gebruik van ‘’Proof of work’’, maar in de nabije toekomst zal het platform overstappen naar ‘’Proof of stake’’, zodat het netwerk minder energie kost.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: