Om je cryptocurrencies te bewaren heb je hier een plek voor nodig, deze opslag plaats noemen we een wallet. Een wallet is een beveiligde opslagplaats met een wachtwoord. Deze opslag kan online, en offline plaats vinden maar er moet altijd met een wachtwoord beveiligd zijn om jou currency goed te beschermen.

Ook wel:

Een wallet naar het Nederlands vertaald is portemonnee. Dit is ook gelijk de betekenis van een crypto wallet. Een wallet is namelijk een plek om jouw (online) crypto currency op te slaan.

Welke wallets zijn er?

In de hoofdlijn zijn er twee verschillende wallets. Je kan gebruik maken van een Hardware wallet, ook wel een cold wallet of een software wallet, ook wel een hot wallet genoemd.

Software wallets

Software wallets werken door middel van een programma dat op jouw computer of telefoon is geinstaleerd. Je download een speciale software om hierin de cryptocurrency op te slaan. Je Software wallet moet je beveiligen met een wachtwoord, het is belangrijk een sterk wachtwoord te keizen wat dit is de toegang tot jouw currency. Als je echt je wachtwoord bent vergeten kan je deze altijd herstellen door middel van een herstel zin, het is dus erg belangrijk dat je deze goed bewaard. Als je jouw herstel zin en wachtwoord kwijt bent wordt het lastig om bij jouw currency te komen.

Voordelen software wallet

  • Gratis te gebruiken
  • Overal en altijd te bereiken

Nadelen software wallet

  • Gevoeliger voor virussen en hack pogingen

Hardware wallets

Een hardware wallet is een fysiek apparaatje waar jouw currency op wordt opgeslagen. Vaak is een hardware wallet in de vorm van een USB met jouw computer te verbinden. Het voordeel aan een hardware wallet is dat deze veel minder hack gevoelig is dan een software wallet.  Een cold wallet is ook uitermate geschikt wanneer je crypto voor een langere tijd wil bewaren.

Voordelen software wallet

  • Niet gevoelig voor virussen en hack pogingen
  • Onbereikbaar waanneer de wallet niet is aangesloten
  • Verificatie via hardware

Nadelen hardware wallet

  • Niet overal toegang tot jouw currency
  • Eenmalige aanschafprijs

In de hoofdlijn zijn er twee verschillende wallets. Je kan gebruik maken van een Hardware wallet, ook wel een cold wallet of een software wallet, ook wel een hot wallet genoemd.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: