Wat is een Ledger?

Een ledger is een gezamenlijk “grootboek”. Hierin worden meerdere computers gebruikt om transacties te verwerken en veilig te overbrengen naar de desbetreffende partij. Het is dus eigenlijk een soort digitale kluis, waarin alle transacties van een cryptocurrency worden bijgeghouden waar iedereen inzicht in heeft.

Ook wel

Distributed Ledger Technology, ook wel bekend als DLT, is een technologie waarbij er niet gebruikt wordt gemaakt van een centraal systeem maar meerdere centrale systemen. Deze systemen staan vervolgens allemaal met elkaar in verbinding. Op het moment dat een gebruiker gegevens wil opvragen of een transactie wil voltooien, wordt er verbinding gemaakt met een van deze systemen.

Ledger Nano S

De ledger Nano S is een hardware wallet voor cryptocurrency die is ontwikkeld door een expertorganisatie op het gebied van beveiliging. Op de Ledger Nano S zijn momenteel zo’n 20 diverse applicaties van bekende cryptocurrencies op te slaan. De applicaties die erbij horen geven een duidelijke weergave van het saldo van de desbetreffende crypto, overzicht van alle transacties en de mogelijkheid om betalingen de versturen en te ontvangen.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van een Ledger is het stuk veiligheid dat je krijgt. Er zijn tegenwoordig veel hackers die het hebben gemunt op cryptowallets. Door je coins op een Ledger te zetten staan ze veilig en hoef je niet bang te zijn voor “hackers”. Daarnaast ondersteunt het bijna 20 cryptocurrencies wat het aanbod aardig groot maakt.

Echter zijn enkele nadelen dat je per coin een verschillende applicatie moet downloaden, daarnaast heeft een Ledger meestal niet een heel groot geheugen, meestal kun je 4 verschillende coins opslaan op een Ledger.

De Ledger Nano S is onder andere te gebruiken voor de volgende cryptocurrency: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, Bitcoin Cash,  Viacoin, Fido U2F, Dogecoin, Zcash, Dash, Posw, Ark, Pivx, Expanse, Stratis, Ripple, Hello, Komodo, UBIQ,  NEO, Vertcoin, Stealthcoin en bitcoin gold.

Een cryptocurrency wallet is een stuk software waar je je cryptocurrency in op slaat. Je koppelt het eigendomsbewijs van je coins aan je wallet. Dit eigendomsbewijs wordt een private key genoemd en hiermee heb je toegang tot de bijbehorende cryptocurrency.

Een veilige manier om je hardware wallet op te slaan, is in een kluis thuis. Zorg ervoor dat deze kluis aardig wat gewicht heeft of dat hij vast aan de muur zit. Op deze manier is jouw hardware wallet het meest veilig.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: