Ga je al een tijd mee in de wereld van crypto of ben je net nieuw? In beide gevallen is de kans dan groot dat je hebt gehoord van Shiba Inu, een verhandelbare cryptocurrency. De memecoin die is ontwikkeld door een anonieme persoon of groep die bekend staat als ‘Ryoshi’.

Ook wel

Shiba Inu is een cryptocurrency die is ontwikkeld als een grap, maar is uitgegroeid tot één van de populairste digitale munt.

Wat is Shiba Inu

Shiba Inu (SHIB) is een cryptocurrency die is gecreëerd in augustus 2020. Het is een gedecentraliseerd, door de gemeenschap gedreven project dat tot doel had een “meme-token” te creëren. Vergelijkbaar met de bekende Dogecoin. Zoals de meeste cryptocurrencies is Shiba Inu een gedecentraliseerd project zonder formele bedrijfsstructuur of partnerschappen. Het wordt beheerd door een gemeenschap van ontwikkelaars en enthousiastelingen die bijdragen aan de ontwikkeling en promotie van het project.

De waarde van de munt

De Shiba Inu-munt is geïnspireerd op de Shiba Inu-hond, een ras dat populair is geworden vanwege zijn schattige uiterlijk en virale memes op sociale media. De munt heeft geen echte praktische toepassing en wordt voornamelijk gebruikt als een speculatieve belegging. De waarde van de Shiba Inu-munt kan sterk fluctueren en beleggers moeten zich bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met het beleggen in cryptocurrency.

SHIB als investering

Het is dus van belang om te begrijpen dat cryptocurrencies zoals Shiba Inu erg volatiel en speculatief kunnen zijn. De prijs kan op korte termijn sterk fluctueren door verschillende factoren, waaronder marktsentiment en nieuwsgebeurtenissen. Heb jij interesse in de munt? Voer dan een eigen onderzoek uit, bepaal je risicobereidheid en investeer alleen wat je bereid bent om te verliezen. Het is ook aan te raden om professioneel financieel advies te zoeken voordat u investeringsbeslissingen neemt.

SHIB kopen

Er zijn veel verschillende beurzen en platforms waar Shiba Inu wordt verhandeld die de integratie met de munt ook ondersteunen, zoals Binance, Huobi, OKEx, Uniswap, en CoinMarketCap. Deze bedrijven werken niet noodzakelijk samen met Shiba Inu zelf, maar bieden hun eigen diensten aan om gebruikers te helpen Shiba Inu te kopen, verkopen en verhandelen.

De toekomst van SHIB

Er zijn diverse initiatieven en updates die door de gemeenschap zijn voorgesteld en geïmplementeerd, zoals de lancering van nieuwe Shiba Inu-munten BONE en LEASH, updates over de website en hun whitepaper, en de integratie van de munt op nieuwe platforms en beurzen. Er wordt ook gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe use cases voor de munt. Dit zorgt voor de stimulatie van donaties aan liefdadigheidsinstellingen en daarnaast het aanbieden van beloningen voor deelnemers van de gemeenschap. Tot slot wordt er gewerkt aan de lancering van Shibarium, een platform dat in de toekomst de SHIB Burn een boost zal moeten geven.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: