In het kort is een crypto airdrop een actie waarbij cryptomunten of tokens naar wallet addresses worden gestuurd om het bewustzijn van een nieuwe cryptomunt te vergroten of gebruikers te belonen, hiermee genereer je gelijk een grote groep potentiƫle klanten. Een airdrop wordt veelal gebruikt om naamsbekendheid te genereren voor een beginnend project in cryptowereld door dus gratis cryptomunten of tokens weg te geven aan gebruikers.

Hoe werken crypto airdrops?

Op een gegeven moment wordt er een snapshot genomen van de bestaande cryptocurrency adressen of wallets op een bepaalde blockchain en worden de nieuwe tokens of coins van dit beginnende project uitgedeeld aan de adressen die op het moment van de snapshot recht hebben op de airdrop. Gebruikers komen in aanmerking voor een airdrop als ze een bepaald bedrag van het activum in een openbare crpyto wallet hebben op een bepaald moment.

Twee soorten crypto airdrops

Binnen de crypto airdrops zijn er twee soorten. Zo is er een verassing airdrop en een aangekondigde airdrop. Nieuwe bedrijven kondigen een airdrop meestal ruim van tevoren aan. Er zijn ook meerdere websites die dit bijhouden waardoor je zelf op tijd kunt zijn om in aanmerking te komen voor de airdrop.

 

Aangekondigde crypto airdrops worden gebruikt om een soort hype rondom het project te creƫren. Zodra de datum van de airdrop is gekomen, zal het bedrijf de gratis tokens geven aan gebruikers die aan de eisen voldoen. De ene keer moet een gebruiker al een aantal tokens of coins in bezet, een andere keer zijn er geen eisen.

Hoe kun je zelf meedoen aan een crpyto airdrop?

Een crypto airdrop is voor iedereen toe te treden, sommige airdrops hebben wel bepaalde eisen waar een gebruiker aan moet voldoen. Deze eisen worden al ver van tevoren aangekondigd door het bedrijf zelf. Op verschillende websites en forums kun je bijhouden wanneer welke airdrop komt. Van belang is dat je moet beschikken over een wallet waarin ERC-20 tokens in opgeslagen kunnen worden.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: