In het begin van cryptomunten was het minen van cryptomunten voor iedereen mogelijk, ook Bitcoin. Men kon met zijn eigen computer Bitcoins minen. Echter, de koers van de Bitcoin steeg en het minen van cryptomunten werd zeer lucratief. Hierdoor gingen meer mensen minen en zo werd het moeilijker. Hierdoor ging men speciale hardware gebruiken voor het minen van cryptomunten. Deze speciale hardware is de ASIC miner.

Een ASIC miner is ontworpen om de wiskundige puzzel die voor een bepaald algoritme moet worden opgelost op te lossen en vervolgens een beloning in cryptomunten te claimen. Het oplossen van de wiskundige puzzel gebeurt doordat een ASIC miner veel computerkracht heeft.

Kosten en opbrengst

Een Asic miner kost al gauw duizenden euro’s en het verbuikt veel energie. Daarnaast zal het gebruik van één ASIC miner een kleine kans van slagen bieden. Je moet dus bereidt zijn een aantal van deze miners te kopen. Het beginnen met minen van cryptomunten is dus best prijzig. Daartegenover staat wel dat je op het moment van schrijven 6,25 Bitcoin krijgt zodra je een blok toevoegt aan de blockchain. Een bitcoin is momenteel 36.961 euro waard. Wanneer men als eerste de wiskundige puzzel oplost en een nieuw blok creëert, verdient men 6,25 x 36.961 = 231.006 euro.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: