Als je dieper wilt duiken in de wereld van cryptocurrencies dan moet je ook weten wat CoinGecko is. CoinGecko is namelijk een essentiële tool voor elke crypto-enthousiasteling. Of je nu een doorgewinterde handelaar bent of net begint met je crypto-reis, CoinGecko kan je helpen bij het verkrijgen van waardevolle inzichten en het optimaliseren van je investeringen.  

Ook wel

CoinGecko is een toonaangevende website die zich richt op het volgen van cryptocurrency-marktgegevens en het verstrekken van uitgebreide informatie over duizenden digitale activa.  

Wat is CoinGecko?

CoinGecko is een populaire cryptocurrency-datawebsite die zich richt op het verstrekken van uitgebreide informatie over duizenden cryptovaluta’s. Het platform werd opgericht in 2014 door TM Lee en Bobby Ong en is uitgegroeid tot een van de meest vertrouwde en gerespecteerde namen in de crypto-industrie. 

Een helder marktoverzicht met CoinGecko

CoinGecko biedt een overzichtelijke weergave van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies, het 24-uurs handelsvolume, de prijsveranderingen en nog veel meer. Met behulp van deze gegevens kun je trends identificeren en de prestaties van specifieke munten volgen. 

Gedetailleerde muntpagina’s

Voor elke cryptocurrency heeft CoinGecko een eigen pagina met uitgebreide informatie. Hier vind je prijsgrafieken, historische gegevens, markttrends, links naar relevante bronnen en zelfs community discussies. 

CoinGecko’s portfoliobeheer

De website stelt je in staat om je crypto-portefeuille te volgen en te beheren. Je kunt handmatig transacties toevoegen of je wallets synchroniseren om automatisch inzicht te krijgen in je bezittingen en hun waarde.  

Nieuws en analyses

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen in de crypto-industrie met CoinGecko’s sectie voor nieuws en analyses. Je krijgt toegang tot deskundige inzichten, marktupdates en relevante artikelen van betrouwbare bronnen. 

Een crypto-educatie van CoinGecko

Op CoinGecko staan ook veel educatieve bronnen om je kennis over cryptocurrency te vergroten. Van beginnersgidsen tot diepgaande technische analyses, je kunt je begrip van de cryptowereld verbeter 

CoinGecko Trust Score

CoinGecko heeft een unieke Trust Score die je inzicht geeft in de betrouwbaarheid van een cryptovaluta. Dit kan je helpen om ‘scamprojecten’ te vermijden en te investeren in solide projecten. 

CoinGecko Beam

Met de CoinGecko Beam kun je rechtstreeks communiceren met de ontwikkelaars van cryptovaluta’s. Deze functie stelt je in staat om vragen te stellen, feedback te geven en suggesties te doen aan de teams achter verschillende projecten. Door direct contact te hebben met de ontwikkelaars, kun je een dieper inzicht krijgen in de visie en plannen van een cryptovaluta, waardoor je beter geïnformeerde investeringsbeslissingen kunt nemen. 

CoinGecko is een online platform dat zich richt op het verstrekken van informatie over cryptocurrencies. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om de prijzen, marktkapitalisatie, handelsvolumes en andere relevante gegevens van verschillende cryptocurrencies te volgen en te vergelijken. 

CoinGecko verzamelt gegevens van verschillende beurzen en bronnen en consolideert deze informatie om gebruikers up-to-date en nauwkeurige gegevens te bieden over cryptocurrencies.

CoinGecko biedt een breed scala aan functies, waaronder: 

  • Live prijzen en marktinformatie
  • Portfolio-tracker
  • Nieuws en analyses
  • Cryptocurrency-ranglijsten

Ja, CoinGecko is gratis te gebruiken. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot de basisfuncties en informatie zonder kosten. Er kunnen echter premiumfuncties of abonnementen beschikbaar zijn waarvoor een vergoeding nodig is. 

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: