Een Crypto platform is een online plek waar kopers en verkopers van cryptomunten samenkomen, bijvoorbeeld van het kopen en verkopen van Bitcoin. Zo’n platform is eigenlijk een marktplaats voor cryptomunten. Deze Cryptocurrencies kun je in je wallet bewaren of op het platform zelf houden. Op internet zijn talloze platformen te vinden voor Crypto trading. Enkele bekende platformen die wij aanbevelen zijn: Bitvavo, Bitcoinmeester en Litebit.

Ook wel

Een crypto platform wordt ook wel een handelsplatform genoemd. Hier kun je handelen in crypto munten, zoals Ripple en andere Altcoins.

Welk cryptoplatform beginnen

Bitvavo is het meest bekend in Nederland. Hier is het mogelijk om bekende en minder bekende cryptomunten aan te schaffen. Enkele voorbeelden zijn: Bitcoin, Ethereum en Ripple maar ook LiteCoin, ReserveRights en Polkadot. Als Nederlander is het makkelijker om met iDeal geld te storten, Bitvavo biedt deze methode aan. Begin als nieuwe trader met het traden van geld dat je kunt missen, crypto traden is niet zonder risico’s. Zo is het dat crypto munten snel van waarde kunnen stijgen en dalen. Doe eerst goed onderzoek naar hoe je crypto moet handelen en begin met een voor jou laag bedrag om eerst mee te oefenen!

Hoe kies ik een handelsplatform van crypto?

  • Kijk naar de trading fees: handelskosten van de cryptomunten. Deze kosten kun je vinden bij het kopen en verkopen van cryptomunten. Platformen willen namelijk ook geld verdienen
  • Ook moet je goed kijken of er withdrawal fees aanwezig zijn: Dit zijn de opnamekosten als je geld op het platform op je bank wilt storten.
  • Kijk ook naar hoe veilig een platform is. Hackers azen op cryptomunten.
  • Kies een makkelijk te begrijpen platform zodat je niet je geld aan dingen uitgeeft waar je niets van begrijpt.

Welke crypto munten mee beginnen?

Als beginnende trader raden wij aan om eerst te kijken welke cryptomunten er zijn en waar ze voor dienen. Veel cryptocurrencies hebben een reden waarom ze bestaan. Verdiep je eerst in Bitcoin en ga dan verder met termen zoals Ethereum en Altcoins

Je kan Cryptomunten kopen en verkopen op één van de vele cryptoplatformen. Enkele voorbeelden: Binance, Coinbase en bijvoorbeeld Etoro  

Bij Bitvavo kun je al met € 5 euro beginnen met het traden van munten. Zo kun je eerst aftasten of crypto wel iets voor jou is. 

Bij het beleggen en kopen van crypto komen er transactie en miners tarieven (fees) kijken. Daarnaast komen er ook omwisselkosten kijken. Bij sommige platformen zijn de tarieven lager als je met minder geld speelt. Bitvavo is één van deze platformen.  

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: