Wat is crypto trading?

Crypto trading is het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het heeft veel gelijkenissen met het handelen op de valutamarkt. Je koopt een cryptocoin in op een bepaalde koers en verkoopt deze weer tegen een hogere koers. Zo kun je winst maken. In plaats van normale valuta zoals euro’s of dollars spreken we nu van digitale valuta: cryptocurrencies. Er zijn veel verschillende cryptocurrencies. Denk maar aan Bitcoin, of aan altcoins zoals Ethereum en Dogecoin. Er zijn momenteel meer dan 2000 verschillende munten die je kunt kopen en verkopen.  

 

 

Ook wel:

Crypto trading staat ook wel bekend als het kopen of verkopen van cryptocurrencies of via een CFD rekening speculeren op de koersbewegingen.

Hoe investeren in crypto?

In het begin kan het investeren in crypto overweldigend zijn vanwege het vele jargon en de onbekende termen. Neem daarom vooral de tijd om de termen door te nemen die op deze site staan. Dan heb je meteen al een flinke voorsprong en raak je niet verdwaald in de cryptotermen als blockchain of optie.  

 

Het investeren in cryptocurrencies kan op twee manieren. Een populaire manier van investeren in crypto is het openen van een cryptobeurs. Hiermee kun je de cryptocurrencies inkopen. De cryptocurrencies bewaar je in een digitale beurs. Je boekt winst zodra de waarde van de valuta is toegenomen.  

 

Een andere manier van investeren in crypto is het speculeren op een markt via een CFD. Je hebt dan de cryptocurrencies niet in bezit maar je sluit een contract op een bepaalde koers. Als de koers omhoog gaat maak je winst. Als de koers echter naar beneden gaat maak je verlies. 

Hoe begin je met het traden van crypto?  

Het beginnen met het traden van crypto gaat in een aantal stappen:  

  1. Als eerste heb je een betrouwbaar platform nodig om mee te handelen. De meest bekende zijn Binance, Coinbase en bijvoorbeeld Etoro.  
  2. Op het handelsplatform kun je een account aanmaken. Hier kun je ook een digitale beurs creëren waarmee de cryptomunten aangekocht kunnen worden.  
  3. Wanneer het account en de beurs aangemaakt zijn kun je beginnen met het kopen van de cryptocurrencies. De cryptocurrencies bewaar je in je beurs en kun je weer verkopen wanneer de koers gestegen is. 

Risico’s van crypto trading

Het traden van crypto is niet zonder risico’s. Er zijn bijvoorbeeld veel koersschommelingen. Dit betekent dat de waarde van de munt snel kan stijgen maar ook snel kan dalen. Het investeren in crypto kan in potentie dus veel opleveren. Echter kun je er ook veel geld mee verliezen. Investeer daarom alleen geld dat je echt niet nodig hebt. Het is ook goed om je eerst te verdiepen in de markt voordat je begint met traden.   

Er zijn een heleboel verschillende platformen waar je cryptomunten kunt kopen. Kies er een die veel gebruikersgemak en lage transactiekosten heeft. Onze drie favorieten zijn: Bitvavo, Bitcoinmeester en Litebit.

De cryptomarkt ontwikkelt zich enorm snel en er worden vaak nieuwe munten gelanceerd. Sommige munten zijn interessant om in te stappen. Houd de ontwikkelingen goed in de gaten.

Met crypto traden kun je geld verdienen. Wanneer je cryptomunten hebt ingekocht en bij een hogere koers weer verkoopt heb je winst gemaakt. Pas echter op: het kan ook zijn dat de koers daalt en je verlies maakt.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: