Zodra je cryptomunten gaat kopen, heb je op een gegeven moment een verzameling van verschillende cryptomenten in bezit. Deze verzameling wordt dus ook wel een crypto portfolio genoemd.  

Vanwege het feit dat jij zelf in het beheer bent van je cryptomunten in plaats van de bank, ben je zelf ook verantwoordelijk voor de beveiliging van je crypto’s. 

 

Wat zijn de voordelen van een crypto portfolio? 

Het hebben van een crypto portfolio heeft meerdere voordelen. De voornaamste redenen voor het hebben van een crypto portfolio zijn: 

– Spreiding van kansen 

– Diversificatie 

 

Spreiding van kansen 

Op het moment van schrijven zijn er al enkele duizenden cryptovaluta. Lang niet al deze cryptomunten zijn er om te blijven. Er wordt verwacht dat 95% van het aanbod aan cryptovaluta met de tijd zal verdwijnen. Grote kans dat de koersen langzaam richting de 0 glijden. Zodra je een goed crypto portfolio weet samen te stellen, spreid je de kansen op een goed rendement. 

 

Diversivicatie 

Diversificatie, ofwel spreiding van je rendement is een automatisch gevolg van een meer uitgebreid crypto portfolio. Doordat je meerdere munten in bezit hebt, spreid je zowel de risico’s als de kansen. En zullen extreme uitschieters naar zowel boven of beneden minder heftige invloed hebben op je winsten of verliezen.  

 

Redenen voor het samenstellen van een crypto portfolio 

In verhouding tot andere mogelijkheden om te traden of te investeren zoals, aandelen, opties en forex is de cryptomarkt nog erg klein. De vraag is dus, waarom zou je dan investeren in zoiets “kleins” en een crypto portfolio samenstellen? 

De reden hiervoor is het feit dat deze nieuwe techniek van crypto en blockchain nog nieuw is. En het is nog lang niet door het grote publiek geaccepteerd. Enigszins bekend wel. Voor velen is het nog iets vaags. De early adapters hebben hun eerste winsten al te pakken en gaan mee in deze revolutionaire technologie.  

Het is nog een kwestie van tijd voordat de cryptomunten “viral” gaan. Lang verhaal kort: Er is een enorme groei in mogelijk. Wanneer je nu investeert is de kans groot dat je er veel geld uit weet te slepen. Als je het goed doet uiteraard. Daarvoor is het belangrijk een goed crypto portfolio samen te stellen. Een portfolio waarin je rekening houdt met zowel risico’s, als kansen.  

Een portfolio is dus de verzameling crypto munten die jij hebt. Het is dus van belang dat je het portfolio met zorg samengesteld.

De sleutel naar een goed gebalanceerde crypto portfolio is diversificatie. Dat betekent het spreiden van de munten die je in bezit hebt, oftewel het investeren in meer dan één cryptomunt. Het rendement dat je maakt, is dan ongeveer het gemiddelde van het resultaat van al je investeringen

Hoe meer deze waarde zakt, hoe beter dit is voor de ontwikkeling van de altcoins. Je zult ook merken bij het balanceren, dat wanneer de Bitcoin flink daalt, de altcoins ook achterblijven en je portfolio terugloopt. Zowel in waarde als in hoeveelheid BTC.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: