Crypto exchanges zijn platformen, meestal online – Die het mogelijk maken jouw conventionele geld zoals euro’s of dollars te wisselen voor Crypto of digitale valuta met andere kopers/verkopers van digitale valuta. Ook is het mogelijk om verschillende crypto met elkaar te ruilen, zoals Bitcoin en Ripple. Deze bedrijven bestaan omdat jouw bank geen mogelijkheid biedt om geld in te ruilen voor Crypto. Daarom moet je bij deze instanties terechts als je wilt beginnen met het investeren in crypto valuta.

Ook wel

Een crypto exchange wordt in het Nederlands ook wel cryptobeurs of Cryptovalutabeurs genoemd. Crypto exchanges zijn ook wel crypto platformen. Plekken waar geld ingewisseld kan worden voor digitale munten.

Verschil cryptocurrency exchange en makelaarsplatform

Cryptocurrency exchanges zijn geschikt voor meer gevorderde handelaren van cryptocurrencies die willen profiteren van prijsschommelingen door middel van speculatie, in de hoop winst te maken en verliezen te voorkomen.

Ook zijn er bedrijven waar je de crypto direct kan kopen van het platform zelf, een makelaarsplatform. Deze bedrijven werken als middenman voor mensen die crypto willen aanschaffen. Zo’n platform is vooral geschikt voor gebruikers die net zijn begonnen met crypto trading en beginners die Bitcoin, Litecoin, Ethereum of andere cryptocurrencies willen kopen.

Welke crypto exchange makelaren zijn er?

Op internet zijn vele crypto makelaarsplatformen te vinden, met vaak een promotie beschikbaar als je een nieuwe klant bent. Voorbeelden van deze platformen zijn:

  • Bitvavo
  • Bitcoinmeester
  • Litebit.

Welke crypto munten mee beginnen?

Op internet zijn heel veel crypto munten beschikbaar met allemaal hun eigen doel. Veel cryptocurrencies hebben een diepere betekenis en reden waarom ze bestaan. Kijk daarom eerst naar de betekenis van de coin. Begin met Bitcoin en ga dan verder met termen zoals Ethereum en Altcoins

Cryptocurrency exchanges meer voor gevorderde handelaren van cryptocurrencies die willen profiteren van prijsschommelingen door middel van speculatie, in de hoop winst te maken en verliezen te voorkomen. Makelaarsplatformen zijn makkelijk te gebruiken voor nieuwe handelaren.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: