Fomo, je hoort het de laatste tijd overal, maar wat is fomo nou eigenlijk? Sinds de opkomst van social media is fomo een welbekende term geworden. Fomo is het gevoel in de mens dat je wat mist. Dit gevoel is alleen maar erger geworden sinds de komst van social media. Via social media houdt iedereen elkaar in de gaten. Hierdoor worden mensen snel jaloers op elkaar en spreek je van fomo.

Ook wel

Fomo staat voor Fear Of Missing Out. De term is onderhand niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Fomo is de angst hebben dat je iets mist in je leven. Een voorbeeld hiervan is dat jij thuisblijft op een zaterdagavond terwijl je van je vrienden filmpjes krijgt dat zij in de club staan.

Geschiedenis fomo

De term fomo werd voor het eerst benoemd in 1996 door Dan Herman. Zijn voorbeeld hierbij was dat je in een volle snoepwinkel stond met maar 25 cent terwijl de rest veel snoep kon kopen. Hierna beschreef psycholoog Dan Ariely fomo als volgt. ‘fomo is de angst om verkeerde beslissingen te nemen om hierdoor de populaire festiviteiten mis te lopen’. Tegenwoordig is de term weer iets veranderd. De term staat nu omschreven dat je constant online moet zijn moet geen enkele activiteit te moeten missen.

Onderzoek fomo

Er is meermaals onderzoek gedaan naar personen die fomo ervaren. Mensen die fomo ervaren zijn mensen die het maximale uit hun leven willen halen. Zij zullen hierdoor ook snel ontevreden zijn met de keuze die gemaakt wordt in hun leven. Misschien hebben zij wel de keuze gemaakt die minder gelukkig is als de ander.

Personen die werk en studie als verplichting zien hebben ook meer kans op fomo. De vergelijking die hierbij gemaakt wordt is dat deze personen hun sociale verplichting ook als een verplichting zien waardoor zij zich schuldig voelen wanneer zij niet komen opdagen.

Fomo met crypto

De term fomo komt ook veel voor in crypto. Er wordt op het internet heel veel gespeculeerd welke crypto je op welk moment moet kopen. Hierdoor krijgen investeerders snel fomo wanneer zij een hype hebben gemist.

Jomo in vergelijking met fomo

Omdat niemand gelukkig wordt van fomo is er de term jomo bedacht. Jomo staat voor Joy Of Missing Out. Je bent er tevreden mee dat je gelegenheden mist. Jomo vergt wel een sterkte mindset. Door minder na te denken dat je iets mist in je leven, moet je je focussen op het positieve van wat je aan het doen bent.

Focus je op je eigen activiteit. Tegenwoordig ben je geneigd te focussen op wat anderen doen. Wees blij met je eigen keuze en focus hier volledig op. je hebt niet voor niets een eigen activiteit gekozen. Haal hier je energie uit.

Op fysiek gebied ervaart men met fomo snel moeheid en stress. ook komen er vaak slaapproblemen bij kijken. Dit komt omdat men snel angst ervaart door fomo.

Er is meermaals onderzoek gedaan naar hoeveel mensen fomo ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat 70% van de personen tussen de 18 en 34 jaar fomo ervaart.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: