Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrencies, heb je ongetwijfeld van Ripple gehoord. Maar wat is Ripple precies en is deze altcoin de moeite waard? We bespreken alles wat je moet weten over Ripple, inclusief de technologie erachter, de voordelen en hoe je het kan kopen en verkopen.

Ook wel

Ripple is een digitale valuta die werd gelanceerd als betaalprotocol voor banken. Het doel is om internationale betalingen tussen banken te vereenvoudigen en het proces sneller, goedkoper en transparanter te maken.

De lancering van Ripple

Ripple deze digitale valuta werd in 2012 gelanceerd als een nieuw betaalprotocol voor banken. In tegenstelling tot Bitcoin, dat is ontworpen voor peer-to-peer-transacties, richt Ripple zich op het vereenvoudigen van internationale betalingen tussen banken. Het doel is om het proces sneller, goedkoper en transparanter te maken.

De technologie achter Ripple

Het belangrijkste kenmerk van Ripple is de gebruikte technologie, die het mogelijk maakt om snelle en veilige transacties uit te voeren. Ripple werkt met behulp van een gedistribueerd grootboek, genaamd de XRP Ledger, dat wordt beheerd door een netwerk van computers over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat transacties bijna onmiddellijk worden uitgevoerd en dat er geen tussenpersonen nodig zijn.

Ripple en stabiliteit

Een ander voordeel van Ripple is dat het een van de meest stabiele cryptocurrencies op de markt is. Dit komt doordat het niet alleen afhankelijk is van de speculatieve markt, maar ook van de adoptie door banken en financiële instellingen. Het is dan ook geen verrassing dat Ripple in de afgelopen jaren een aantal grote partnerships heeft afgesloten met toonaangevende financiële instellingen over de hele wereld.

De rechtzaak van Ripple tegen SEC

In december 2020 werd Ripple Labs, het bedrijf achter de cryptocurrency Ripple, aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC beweert dat Ripple in strijd is met de Amerikaanse effectenwetten door XRP als een niet-geregistreerd effect te verkopen. De zaak heeft veel ophef veroorzaakt in de crypto-gemeenschap, omdat de uitkomst ervan grote gevolgen kan hebben voor de regulering van cryptocurrencies in de Verenigde Staten en daarbuiten. De uitkomst van deze zaak zal waarschijnlijk een belangrijk precedent scheppen voor de regulering van cryptocurrencies in de toekomst.

Gemakkelijke aanschaf

Als je Ripple wilt kopen, kan je dit doen op verschillende cryptocurrency exchanges. Het proces is vergelijkbaar met het kopen van andere cryptocurrencies. Zo kan je gemakkelijk Ripple kopen via Bitvavo. Bitvavo accepteert namelijk verschillende betaalmethoden, waaronder iDEAL, Bancontact, SEPA en creditcard.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: