Een bull market is een periode waarbij de waarde van crypto consistent stijgt. Dit is een positieve periode voor bulls, mensen die op de bull market willen inspelen. Deze term wordt gebruikt in de beleggingsmarkt en de crypto markt. Bij een consistente stijging van 20% van de waarde wordt de markt gezien als bullish. De bull market duurt voort omdat beleggers steeds meer winst willen, wat ertoe leidt dat de koersen van crypto hoger zijn dan ze daadwerkelijk waard zijn.

Ook wel

Bull market wordt ook wel een stieren markt genoemd. Het tegenovergestelde van een bull market is een bear market: een periode dat de waarde van crypto consistent daalt.

Beleggen in een bull market?

Crypto handelaren wachten het liefst met beleggen wanneer de crypto prijzen het goedkoopst zijn. Dat is tijdens een bear market. Als je voor een lange tijd crypto wilt beleggen en behouden kan je beter op een bull market inspelen. Op dat moment zijn de prijzen van aandelen aan het stijgen. Na het investeren kan je een bepaalde profit stop instellen en een deel van je aandelen verkopen voor een hogere prijs. Het beleggen in een bear market is uiteindelijk beter om hogere winsten te pakken.

Hoe herken je een bull market?

Het is leuk om te weten wat een bull market is en of je erin moet beleggen. Echter is het moeilijke gedeelte het herkennen van een bull market. Daarom staan hier onder elkaar de kenmerken van een bull market.

  • Stijgende prijzen van crypto in een opwaartse lijn.
  • Meer kopers van crypto dan verkopers.
  • Prijzen van crypto zijn hoger dan ze daadwerkelijk waard zijn.
  • Vertrouwen in het beleggen van crypto is hoog.
  • Veel media-aandacht over crypto valuta, denk aan de tweets van Elon Musk over Doge.
  • Positieve gedachtes in de maatschappij over crypto.
  • Dollars en euro’s zijn in waarde gedaald.

Moet ik al mijn aandelen verkopen in een Bull market?

Zoals eerder genoemd is het handig om op bepaalde momenten je winst te pakken en een deel van je aandelen te verkopen. Deze momenten kun je zelf bepalen en van tevoren plannen. Belangrijk is om geen emotie te gebruiken en te wachten tot de top van de bull market bereikt wordt. Zo heb je gegarandeert want winst op je aandelen. Het plannen van verkopen

Stop loss

Om niet alle aandelen te zien dalen kan je gebruik maken van een portfolio-wide stop loss. Hier verkoop je al je aandelen in je portfolio als de waarde lager is dan de ingestelde prijs van de koers. Dit kun je ook toepassen bij een bear market, wanneer de prijzen zakken. Zo zorg je ervoor dat je niet teveel verlies maakt op je aandelen.

De bull en bear market zijn twee tegenpolen. In een bull market stijgt de waarde van bepaalde crypto, waar het in een bear market daalt.

Voor beide momenten zijn voor- en nadelen. Cryptohandelaren kopen hun crypto het liefst in tijdens een bear market. Dan is de waarde het laagst en de kans op winst het hoogst. Tijdens een bull market kun je inspelen op de waarde stijging en met de trend meegaan. Dan is het natuurlijk wel het belangrijkst om je crypto op het juiste, hoogste moment te verkopen.

De stop-loss bestaat er om op een bepaald laagtepunt je crypto munten direct te verkopen. Zo kun je instellen hoe veel je wilt verliezen. Dit kan ook bij hoeveel winst je wilt pakken.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: