JOMO is de term voor het genieten van het moment waarin je zit. Je hebt hierbij aandacht voor jezelf en bent niet bezig waarmee anderen bezig zijn zoals feestjes, nieuwe kleding of berichten op social media. Dit heeft effect op je mentale en fysieke gezondheid. Je geest is vrij en je kan snel schakelen naar een nieuwe fase in je leven.

Ook wel:

JOMO staat voor Joy of Missing Out en is hiermee een tegengeluid van de term FOMO wat staat voor Fear of Missing Out.

Verschil JOMO met FOMO:

FOMO is tegenwoordig een begrip geworden waar niemand meer omheen kan. Niemand wil tegenwoordig wat missen, omdat alles draait om ervaring in het leven. Wanneer je last hebt van FOMO word je al snel een ‘maximizer’ genoemd. Je krijgt sneller last krijg je stress wanneer je de verkeerde keuze hebt gemaakt, omdat je voor je gevoel niet het maximale eruit hebt gehaald.

Het is belangrijk om de juiste balans te zoeken en daar komt de term JOMO vandaan. Niet kijken naar wat je allemaal mist, maar naar wat je zelf doet en waar jij je plezier vandaan haalt op het moment. ‘Een saai leven is helemaal niet saai’. Weinig prikkels zorgt voor weinig stress en dus hogere kwaliteit van het leven.Onderzoekers hebben bevestigd dat het ervaren van JOMO in verband staat met de mogelijkheid om dingen te missen zonder daar angstig of gestrest van te raken.

JOMO in de cryptowereld:

Heb je JOMO? Dan ben je blij dat je niet meegedaan hebt om een bepaalde crypto te kopen. Laten we als voorbeeld shiba inu nemen. Deze altcoin leek heel aantrekkelijk waardoor er veel handelaren in zijn gestapt, maar uiteindelijk viel dit heel erg tegen en is de coin helemaal ingezakt. Wanneer je JOMO ervaart ben je blij dat je niet mee hebt gedaan met deze hype.

Tips voor meer JOMO

Bij JOMO creëer je ruimte en rust voor jezelf. Wij hebben hier onder een aantal tips verzamelt waardoor je meer kan genieten van jezelf en daardoor jomo krijgt.

  1. Focus je op niet op hetgeen wat je mist, maar kijk naar de momenten die een positief effect hebben voor je leven wat je nu aan het doen bent. Dit helpt je al een stuk verder.
  2. Neem je telefoon niet mee bij korte bezoeken zoals het toilet. Hierdoor kun je filosoferen over het leven.
  3. Zet je meldingen uit op je telefoon. Wanneer je je telefoon weer opent komen alle meldingen tevoorschijn.
  4. Staar af en toe gewoon recht voor je uit. Dit noemt men ook wel dagdromen. Hierdoor kom je op plotselinge ideeën die je verbeteren voor bijvoorbeeld je werk.

De afkorting van JOMO staat voor Joy of Missing Out. Je hebt plezier of het kan je weinig schelen of je nou ergens wel of niet bij bent.

Dit gebeurt vaak bij altcoins die plotseling een hype zijn. Iedereen gaat massaal deze coins kopen en maken hier uiteindelijk verlies op wanneer de coin een terugval krijgt.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: