PayPal is een digitale portemonnee. PayPal is een veilige plek waar je betaalgegevens kunt opslaan en kunt gebruiken. Het enige wat nodig is, is een PayPal account met een emailadres en een wachtwoord naar keuze. Als het PayPal account is aangemaakt bepaal je vervolgens hoe je wilt betalen.

Ook wel:

PayPal komt uit Amerika. Het wordt ook wel gezien als een betaalmiddel waarmee je kan betalen. PayPal is over de hele wereld een erkend betaalmiddel. In Nederland concurreert PayPal tegen andere online betaalmiddelen. Denk hierbij aan IDeal, Apple pay en Klarna.

Hoe werkt PayPal?

Bij PayPal kan je betalen met je bankrekening, creditcard of PayPal rekening. Wanneer je met dezelfde valuta’s betaalt als de verkoper is het gratis. Wanneer er betaald wordt in andere valuta’s komt er een percentage van 2,5 tot 4% boven op de wisselkoers. Sinds kort heeft PayPal ook de functie voor een uitgestelde betaling. Een koper kan zijn betaling terugvragen wanneer het product niet aan de eisen voldoet. Wanneer PayPal jou gelijk geeft. Krijg je al het geld teruggestort met verzendingkosten. Dit komt binnen op je PayPal balans en kan je kosteloos terugstorten op je rekening.

Veiligheid PayPal

PayPal heeft bij het kopen van producten/diensten een extra veiligheid, namelijk aankoopbescherming. Dit geldt voor drie eisen.

Het product wordt niet ontvangen, het product is beschadigd tijdens de verzending en het product voldoet niet aan de omschrijving.

De verkoper moet het product verzenden met een traceerbare code. Hierdoor kan de koper zien wanneer het product binnen komt. Als er een geen traceerbare code bij verzending zit, kan de koper makkelijk geld terugeisen met de functie dat het product niet binnen is gekomen.

Er komen veel producten en diensten in aanmerkingen voor de aankoopbescherming van PayPal. Immateriële producten zoals bestanden of een muziekstuk komen ook in aanmerking voor aankoopbescherming.

Toekomst PayPal

De toekomst van PayPal ziet er rooskleurig uit. Het verschil tussen online en offline betalen is veel groter geworden mede door de coronacrisis. Consumenten zijn erachter gekomen hoe gemakkelijk online betalen is. De voorman van PayPal verwacht dat er binnen enkele jaren ook kortingsbonnen via PayPal ingelost kunnen worden. Verder verwacht hij dat digitaal betalen de nieuwe norm wordt. Er wordt voor PayPal nog een jarenlange groei verwacht.

paypal is heel veilig en een handig platform om geld mee over te maken en te ontvangen van over de hele wereld. Het is overigens geen bankrekening of creditcard.

PayPal is voor de koper gratis als er gerekend wordt met de euro. Wanneer PayPal moet omrekenen omdat er met een andere valuta betaald wordt, kan er percentage van 2,5 tot 4% bovenop de wisselkoers komen.

Het bedrag wat besteedt is wordt binnen twee werkdagen afgeschreven wanneer PayPal de volledige betaalinstructie heeft ontvangen. De werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag. Een werkdag loopt tot en met 16:00.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: