Een QR-code is heel populair op posters en flyers. Waar je met een QR-code heen wordt gestuurd wordt volledig bepaald door degene die de QR-code ontwikkelt. Denk hierbij naar een website of een artikel. De QR-code werkt volledig digitaal maar zit dus op materialistische posters en flyers. Een QR-code aanmaken kan iedereen doen en is helemaal gratis.

Ook wel

Een QR-code staat voor ‘Quick Response’. De eerste QR-code hanteert uit het jaar 1994. De QR-code is echter pas nu heel populair geworden door de coronapandemie. Het vergemakkelijkt het proces voor de consument.

Wat doet een QR-code?

Iedereen met een digitaal toestel kan een QR-code scannen, echter gebeurt dit het vaakst met een telefoon of een tablet. Hier zijn ook apps voor ontwikkeld. Zo’n programma wordt ook wel een QR-reader genoemd. De gebruiker hoeft met zo’n programma alleen de camera te richten op de QR-code. Voor sommige QR-codes is wel internetverbinding vereist. Denk hierbij aan een website waar je naar toe wordt gestuurd. Betaling op cryptoplatformen kunnen ook via een QR-code. Je scant de code en het geld of de crypto wordt overgemaakt.

Hoelang is een QR-code geldig?

Een QR-code is voor altijd geldig. Je kunt hem zo lang gebruiken als je zelf wilt. Er zit dus geen tijd aan verbonden. Mocht je dus twijfels hebben over de geldigheid van je QR-code is dit helemaal niet meer nodig.

Zijn er regels voor een QR-code?

Er zijn regels opgesteld voor het maken van een QR-code. Je kan dus niet zomaar een QR-code opstellen. Er moet wel een doel achter zitten en je mag de gebruiker niet om de tuin leiden.

QR-code in verband met crypto

Het kopen en verkopen van crypto gebeurt voornamelijk online. Hierdoor heeft de QR-code ook een rol gekregen in de crypto wereld. Je hoeft alleen een QR-code te laten zien aan degene die crypto overkoopt. Deze scant de QR-code en klikt op verzenden en de transacties is voldaan.

Open de camera op het device wat je gebruikt. Selecteer de achterzijde van je camera. Richt de camera op de QR-code. het Apparaat herkent de QR-code en er komt een link in beeld te staan waarop je kan klikken.

Dat kan zeker. Het is niet gemakkelijk om een QR-code te maken, maar tegenwoordig zijn er op internet genoeg manieren en websites die je hiermee helpen. In de meeste gevallen is het maken van een QR-code gratis.

Ja, elke QR-code is anders. Dit komt omdat de grootte van de blokjes verschilt en de verdeling ervan.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: