Shiba Inu is een cryptocurrency met erg veel tokens, één quadriljoen op precies te zijn. Bitcoin is op de markt gezet met een schaarste en Shiba Inu met een duidelijke overvloeding. Om de prijs van munten omhoog te krijgen worden munten uit de circulatie gehaald. Dit gebeurt via een burn en voor Shiba Inu is dat de SHIB Burn.

Ook wel

SHIB Burn is de verwijdering van munten uit de huidige circulatie om de waarde van de munt te laten stijgen door meer schaarste te creëren.

Wat is een Burn

Een Burn, ook wel bekend als “token burn” of “coin burn”, is een proces waarbij een deel van de bestaande munten, in dit geval Shiba Inu, permanent uit circulatie wordt gehaald en vernietigd. Hierdoor zakt het totale aanbod van de munt. Het idee achter token burning is om de schaarste van de munt te vergroten om de prijs te verhogen. Het is belangrijk om te melden dat het verbranden van munten niet direct leidt tot een stijging van de prijs. De waarde van een munt hangt af van vele factoren zoals marktvraag, adoptie, concurrentie en algemene economische omstandigheden.

Burn events

Shiba Inu heeft verschillende burn-evenementen gehad waarbij grote hoeveelheden SHIB-munten uit circulatie zijn gehaald. Zo kondigde de gemeenschap van Shiba Inu in juni 2021 aan dat ze 50% van de totale voorraad SHIB-munten zouden overdragen aan Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum. Deze munten zouden vervolgens worden vernietigd. Dit resulteerde in de vermindering van het totale aanbod van Shiba Inu munten en droeg bij aan de stijging van de prijs. Daarnaast zal de lancering van Shibarium een mogelijke bijdrage hebben bij het creëren van schaarste.

Wil je de Burn-rate in de gaten houden? Klik dan op deze link

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: