De term ‘ashdraked’ wordt gebruikt wanneer een investeerder zijn geld verliest bij het shorten van bitcoin. Shorten is een techniek waarbij beleggers inspelen op een koersdaling. Short sellers lenen aandelen en verkopen die vervolgens. Later kopen ze de aandelen terug voor een lagere prijs en geven ze de aandelen terug aan de uitlener. Het rendement halen ze dan uit het prijsverschil tussen de verkochte aandelen en de teruggekochte aandelen.

ook wel

Natuurlijk komt de term ‘ashdraked’ niet zomaar uit de lucht vallen.Op het moment dat Bitcoin als nieuwe digitale munt op de markt kwam dacht een Roemeense handelaar genaamd ‘Lord Ashdrake’ zijn slag te slaan. Hij besloot een cryptomunt te ‘shorten’. maar dit mislukte hierdoor is de naam Ashdrake afgeleid van een Roemeense man die zijn geld verloor hieraan.

Ashdrake in verhouding met Bitcoin.

De heer Ashdrake ging in 2014 bitcoin shorten. Hij cashte zijn 300 euro uit en ging wachten totdat bitcoin minder geld waard werd. In eerste instantie verdiende hij aardig wat geld aangezien Bitcoin in 2014 en 2015 bij de helft van zijn waarde verloor. Echter, doordat de koers van Bitcoin maar bleef stijgen tot de dag van vandaag verloor hij erg veel geld. Hierdoor is het fenomeen ‘ashdraked’ geboren.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: