Rekt is een term die je veel tegenkomt in de cryptowereld. Rekt is een afkorting van het Engelse “Wrecked”, wat slopen of gesloopt worden betekent. Deze term wordt veelal gebruikt in multiplayer games, maar ook door cryptocurrency traders. Binnen de cryptowereld verwijst het naar hoe een belegger veel geld verliest met een transactie. Bijvoorbeeld: Als een persoon €10.000 aan een altcoin heeft gekocht, maar zijn investering een week later nog maar €1000 waard is. Dan zeggen mensen: “Rekt”.

Ook wel:

Rekt is letterlijk vertaald ‘vernield’. in het algemeen wordt de term rekt gebruikt wanneer iemand een grote mislukking meemaakt of dat iets volledig vernield is.

de geschiedenis van rekt

Daniël doet een investering op een exchange en gaat long met als doel. Als de markt plots opeens heel erg daalt en de investering wordt ze ‘geliquideerd’. We kunnen dan zeggen Daniël is ‘gerekt’. Echter kan de term rekt ook gebruikt worden op de munten of de markt. De term komt voort uit de game wereld. hier wordt de term gebruikt wanneer een team of een speler op een gênante manier wordt verslagen. De term is echter nog eerder verzonnen. Hiervoor gaan we terug naar Brits Engels. Hier werd rekt gebruikt wanneer iemand dronken was of iets verknoeide.

Hiervoor gaan we terug naar Brits Engels. Hier werd rekt gebruikt wanneer iemand dronken was of iets verknoeide.

Wanneer je volledig vernederd of geruïneerd wordt

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: