Long gaan betekent letterlijk het kopen van crypto. Als je long gaat dan reken je erop dat de waarde van de crypto valuta die je aanschaft omhooggaat. Hoe hoger de waarde hoe meer jij verdient. Dit is het tegenover gestelde van short gaan, wat letterlijk verkopen betekent. Bij een short positie wordt verwacht dat de crypto valuta daalt in waarde. Bij long gaan investeer je dus in het stijgen van de valuta, en geloof je in een bullish market.

Ook wel

Long gaan is hetzelfde als investeren in een bull market, stierenmarkt. Waar de valuta van crypto alleen maar stijgt. Het is dus simpel gezegd investeren in crypto met de hoop dat deze stijgt.

Hoe moet je long gaan?

Het is een simpel proces om long te gaan. Je investeert een bepaald bedrag door crypto valuta aan te schaffen bij een crypto exchange. Daarna wacht je tot de crypto gestegen is in waarde zodat je het met een winst kan verkopen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de waarde daalt, zodat je wellicht de crypto met verlies verkoopt. Als je verwacht dat de crypto daalt kan je altijd short gaan.

Voorbeeld van een long positie

Om een long positie duidelijker te weergeven staat hieronder een voorbeeld hoe een long positie eruit kan zien. Je koopt bijvoorbeeld een bitcoin voor €20.000 euro en hoopt dat deze stijgt. Wanneer bitcoin met 10% stijgt dan heb je een winst van €2.000 euro en is je totale waarde £22.000. Als bitcoin 10% in waarde daalt dan heb je €2.000 verlies en is je totale waarde €18.000.

Stop-loss en profit stop

Na het investeren in een long positie kan je een bepaalde profit stop instellen en een deel van je aandelen verkopen voor een hogere prijs. Het beleggen in een bull market is uiteindelijk beter om hogere winsten te pakken. Wees op tijd met het pakken van winst door een profit stop in te stellen. Daarnaast kan je te veel verlies tegengaan door een stop-loss in te stellen en de schade zo te minimaliseren.

Nee, het betekent crypto aanschaffen maar dit betekent niet dat het voor lange termijn is.

Het is een standaard manier van beleggen. Er wordt een beleggingsproduct gekocht door een belegger. Deze wordt later verkocht met voor de belegger te hopen winst.

bij long gaan wordt een beleggingsproduct gekocht door een belegger. Deze wordt later verkocht met voor de belegger te hopen winst. Bij short gaan verkoopt een belegger zijn/haar crypto om deze later voor een goedkopere prijs terug te kopen.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: