Xlm is een cryptocurrency die in 2014 op de markt verscheen. Het doel van deze cryptocurrency is om sneller, goedkoper en makkelijker geld over te maken naar elkaar. Omdat er aan geld overboeken naar andere landen meestal hoge transactiekosten zitten is de markt van xlm vrij groot.

Ook wel

Xlm staat voor Stellar Lumens. Ook heeft xlm een eigen coin gekregen die lumen genoemd wordt. Xlm is gemaakt door eigenaar Jed McCaleb.

Tijdsverloop xlm

Xlm is sinds de lancering allemaal maar blijven groeien en uitgegroeid tot een echt grootte naam waar niemand meer omheen kan. Tijdens de bull market in 2021 is xlm wel ingehaald door meerdere coins. Hierdoor zaten ze niet meer in de top tien met marktomvang, maar hadden ze zelf wel een nieuw hoogtepunt door te groeien naar een waarde van $16 miljard. Experts zeggen dat het lastig wordt of dat nog een keer overtroffen gaat worden.

Netwerk Stellar

Via het Stellar netwerk kan een transacties tussen de twee en vijf seconden gedaan worden. Alle servers van Stellar elke twee tot vijf seconden samenwerken om een transactie te controleren en hierna toe te voegen aan de blockchain. Doordat de transacties binnen enkele seconden geregeld zijn kan je in het dagelijks leven ook betalen met xlm. Elke seconde wordt er met xlm 2000 transacties gedaan. Bij Bitcoin zijn dit er 7.

Stellar heeft veel vertrouwen opgebouwd in de cryptowereld doordat zij samenwerken met derde partijen. Hierdoor kan xlm steeds blijven doorgroeien en dit geeft vertrouwen aan handelaren in crypto.

Functie Stellar

Zoals hierboven al vermeld is, zorgt het platform Stellar voor transacties over de gehele wereld. Hier hebben we een voorbeeld voor bedacht. Stel dat jij nou euro’s wilt overmaken naar je zus die nu in Zwitserland woont. Dan geeft Stellar je een aanbod voor het overboeken van Euro’s naar Franken. Ze geven dan de meest gunstige wisselkoers hierbij. Er wordt gebruikt gemaakt van xlm als digitalr valuta.

Waar koop je xlm?

Xlm kan je bijna op elk crypto platform kopen. Wil je xlm kopen op een Nederlands platform? Dan raden wij aan dat te doen op Bitvavo.

Er wordt verwacht dat xlm blijft stijgen tot minimaal 2025. Dit blijft geleidelijk gaan.

Xlm staat kortweg voor Lummens en het is de coin van het netwerk Stellar.

Elke seconde wordt er met xlm 2000 transacties gedaan. Dit is een heleboel als je het vergelijkt met Bitcoin waar er elke seconde 7 transacties plaats vinden.

Blader door cryptotermen per categorie of op beginletter: